terroriserende wind

vaste gasten Tinmar en Nimke op de trampoline
vaste gasten Tinmar en Nimke op de trampoline

Op een dag kwam mijn zusje met een grote trampoline aanzetten. ze had hem bij haar in de voortuin staan, maar na veel geklaag van de buren bij de officiële instanties was ze overtuigd dat een trampoline van 4 meter doorsnee niet uitermate geschikt is voor een tussenwoning met een voortuin van 4 bij 6 meter.

De trampoline bij ons in de tuin was een groot succes, hij werd regelmatig gebruikt en niet alleen zoals de foto doet vermoeden door kleine kinderen.

Waar we niet aan gedacht hadden was dat het wellicht verstandig was om de trampoline te zekeren (of anders wel te verzekeren). De trampoline kon je onmogelijk in je eentje optillen en met 2 personen had je er al een flinke kluif aan. dan denk je er niet aan dat het verstandig is om de trampoline vast te zetten.

 

Vandaag heet de wind besloten om de trampoline te verplaatsen naar het naast gelegen weiland zo’n 100 meter verderop. De trampoline vloog door de lucht, en kwam op zijn kop weer neer.

Trampoline meegenomen door de wind
Trampoline meegenomen door de wind

Het duurde even voordat we door hadden wat er aan de hand was. we constateerde eerst dat er een raar blauw ding in het weiland van de boer lag. Enige tijd later miste we opeens onze trampoline en toen begon er wat te dagen wat dat rare blauwe ding in het weiland zou moeten zijn. Na de trampoline weer te hebben neergezet op zijn pootjes, werd het snel duidelijk dat hij nooit meer dienst zou doen als trampoline maar verder zou gaan als oud ijzer.

Trampoline na vlucht
Trampoline na vlucht

 

Als het hier bij was gebleven dan was het tot daar aan toe, jammer van de trampoline, dure les maar eenvoudig vervangbaar. Waar het niet dat de trampoline tijdens de vlucht het hele toegangshek van het huis heeft omver heeft gehaald. Die biels waar aan het hek zat was finaal afgeknapt. Het feit dat de biels zijn beste jaren al lang achter zich had gelaten zal ook zeker een rol hebben gespeeld.

Hek omver gehaald door de trampoline
Hek omver gehaald door de trampoline

 

Het hek wat er al niet heel fraai meer uitzag was nu wel erg onbruikbaar geworden. Het werd tijd om hier eens wat aan te gaan doen. om te voorkomen dat de boel langzaam verpaupert door dit soort incidenten wilden we de boel direct herstellen. Op oudjaar (wat moet je anders doen tot aan de borrel, olibollen en carbid schieten) hebben we de boel met hulp van vriend en zwager hersteld en verbeterd. We kunnen er weer een paar jaar tegen aan. Wat zou het volgende zijn wat aangepakt moet worden?

toegang weer hersteld
toegang weer hersteld

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.