terug op aarde

De dag na het goede bericht hebben we gelijk onze hypotheek adviseur van de bank in de randstad gebeld, met veel enthousiasme vertelde we dat ons bod was geaccepteerd.

Een beetje stotterend (wat normaal mijn specialiteit is) en stamelend gaf de bank hypotheek verkoper toe dat hij wellicht nog iets doe het zelf hypotheekonderbelicht had gelaten, het hypotheek bedrag wat we eerder opgegeven hadden gekregen en waar wij ons bod op gebaseerd hadden leek toch niet haalbaar omdat de bank hypotheek verkoper het een en ander over het hoofd had gezien.

Daarbij gaf hij toe eigenlijk alleen maar hypotheken voor rijtjeshuizen te hebben verkocht en niet zoveel verstand te hebben van woonboerderijen, hij had eigenlijk nog nooit een boerderij in het echt gezien. Maar de hypotheek adviseur vond het wel een uitdaging.

Daar vloog ons enthousiasme weg als sneeuw voor de zon, hoe gaan we dit nou weer oplossen.

We hebben hem de uitdaging niet gegund en zijn op zoek gegaan naar een hypotheek adviseur in de achterhoek gespecialiseerd in woonboerderijen…. wat een verschil, waar je bij de bank overal zelf achter aan moet gaan, regelt de gespecialiseerde adviseur alles voor je, je betaald wat meer, maar wat hij gedaan heeft hadden wij nooit kunnen bedenken. Het is waarschijnlijk onze redding geweest.

Inmiddels 2 maanden later lijkt de hypotheek bijna rond te zijn, het proces lijkt uit veel wachten te bestaan op notariële aktes en opinies en natuurlijk de “hernieuwde rangschikking natuurschoonwet” zaken waar je bij gewone rijtjes huizen niet mee te maken hebt.

Het is nog even vol houden…

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.