De sleutel

Vandaag is het dan zover, na lang wachten, en hopen is het dan eindelijk gelukt. We hebben de sleutel van ons boerderijtje. Na de sleutel in ontvangst te hebben genomen zijn we maar op onderzoek gegaan om te kijken wat we nu eigenlijk gekocht hadden… Het was zeker een halfjaar geleden dat we voor het laatst in het huis waren geweest tijdens de bezichtiging.

Eerst maar eens de basis voorzieningen testen… de WC we waren immers al 2 uur onderweg van de randstad naar het oosten. Vervolgens het water testen. Dat begon goed, er kwam water uit de kraan, en dat was minder groen dan we verwacht hadden. Het huis is niet op het waterleidingnet aangesloten maar er is een put geslagen op 60m diepte. Net toen we positief verrast waren over het heldere water begon het… het gedonder, alsof er een stoom trein door de kelder reed, kedeng, kedeng, kedeng zonder op te houden. We keken elkaar vragend aan wat dat zou kunnen zijn. Maar mijn vriendin reageerde heel alert en duwde mij de kelder in omdat ik maar even moest gaan kijken, want het kwam overduidelijk daar vandaan. Het was snel duidelijk we hebben een huis gekocht met de oudste elektrische waterpomp. Ervanuit gaande dat Thomas Edison in 1879 de gloeilamp uitvond, en de industriële revolutie in 1750 begon vermoeden wij dat ons exemplaar uit 1850 afkomstig is.

Toch denken we dat zo’n pomp meer voor een museum is dan voor in huis, al was het alleen maar omdat je zo moet schreeuwen tegen elkaar om je verstaanbaar te maken als de pomp aanslaat. maar we mogen niet klagen… we hebben water.

WP_20141217_16_28_00_Pro

Nu de verwarming dan, ook die heeft een halfjaar uitgestaan. In de kelder hangt een imposante cv ketel ter grote van een klein tuinhuisje. Na de thermostaat omhoog gezet te hebben begon de Centrale verbrandingsoven ten behoeve van het verwarmen van de radiatoren wat te doen. Met veel stoom, rook, gefluit uit de ontluchtingsnippel en wapperende naaldjes in de metertjes kwam hij tot leven. De radiatoren werden in rap tempo warm… en wat gaat de gas leverancier + aandeelhouders weer blij zijn dat er weer iemand op de Balderbroek woont. Ingehouden bonussen kunnen weer uitgekeerd worden want er gaat weer geld verdient worden. de gas meter draait als een dolle in het rond als de CV aanspringt. Toch maar eens kijken of er prijsafspraken gemaakt kunnen worden voor groot afnemers.

Maar alles bij elkaar zijn we heel gelukkig dat we de sleutel hebben en eindelijk het huis in kunnen, we kunnen niet wachten met verhuizen.

  2 comments for “De sleutel

 1. clementine
  18 december 2014 at 11:18

  GEwoon Jaloers. Wat ontzettend mooi !!
  Bij aanschaf evt. hond, kippen en melkkoeien en noodzaak tot ‘oppas’ in de zomermaanden weet je me te vinden !!

 2. Patrick & Lieke
  19 december 2014 at 20:01

  Leuk site, en fantastische huis! veel Plezier en Geluk

  X
  Patrick & Lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.